Amit a kezelésről tudni kell


Vázszerkezet helyreállító masszázs


Hogyan hat a kezelés?

A mélyszöveti masszázs, a testtartást rendezi újra, segítségével helyreállítható a a vázrendszer egyensúlya. Civilizációs életmódunk következménye, hogy a testünket nem a funkciójának megfelelően használjuk, egyoldalú terhelésnek tesszük ki, keveset mozgunk, túl sokat ülünk, a testünk pedig ezekhez a nem természetes hatásokhoz alkalmazkodik. Az izmok alul-, vagy túlhasználata, valamint a helytelen használata, mind kötöttségek kialakulásához, a testtartás torzulásához, fájdalmas, bekeményedett szövetek kialakulásához vezet.
Ennek legszembetűnőbb hatása pedig a fizikumunk természetes struktúrájának megbomlásában, vagyis a helytelen testtartás kialakulásában válik láthatóvá és érezhetővé. Mindezeken kívül még a feldogozatlan érzelmi konfliktusok is tárolódhatnak különböző izomcsoportokban, amelyek ha nem oldódnak fel, akkor az egész test tartása eltorzul. Ezek a hatások azt eredményezhetik, hogy az test elveszíti természetes struktúráját, a mozgás pedig egyre nehézkesebbé válik, a kritikus területeken fájdalmak, gyulladások, vagy komolyabb mozgásszervi betegségek lépnek fel.
A kezelés mindezeket képes orvosolni, eredménye azonban nem hasonlít egy egyszerű masszázs hatásához. Tartósan helyreállítja a hibás testtartást, a megrövidült, vagy szakadozott izmok visszanyerik alakjukat, a testben pedig új feszítőerők lépnek fel. A kezelésnek a kézzelfogható, és érezhető fizikai változás, csak egyik része, a terápiának fontos lelki hatása is van. Gyakran gyermekkori emlékek villannak fel a tudatban, amelynek hatására, védekezésként, egy helytelen izomdeformitás lépett fel, ezért a mélyszöveti masszázs, szükség esetén lelki terápiával is kiegészíthető.
A megváltozott testtartás a helyreállított tudati testkép változásokat indíthat el a kezelésben résztvevő személy viselkedésében, személyiségében. A feszültség helyébe lép a nyugalom, a kiegyensúlyozottság, a szép és magabiztos testtartás pedig a lelki magabiztosságot, könnyedséget is visszaadhatja.
A mai civilizációs életmódunk mellett kötőszövet rendszeres, akár napi karbantartása elengedhetetlen a jó közérzet, a rugalmasság és az egészség megőrzése szempontjából.


Hogyan történik egy kezelés?

A gyökerei a jóga rendszeréhez köthetőek, de ennél a módszernél a kötőszövetre kívülről, kézzel hatunk. Így a hosszadalmas keleti jóga hatásai gyorsíthatóak, az eredmény pedig a helyes testtartás, amely az összes életfunkciót befolyásolja: akadály nélkül, szabadon áramolhat, a vér, a nyirok, az energia, és az oxigén, az optimális tüdőkapacitás, pedig közvetve minden belső szerv működésére hatással van.
A manuális kezelés az oszteopátia, az izompólymasszázs és a craniosacrális kezelés módszereit ötvözi, ezek egymás hatásait mélyítik, kiegészítik, A vázszerkezet helyreállító masszázs azt a mélyszöveti rendszert célozza, amelynek segítségével az egyensúly helyreállítható.
Ezt a rendszert fasciahálónak nevezzük, amely nem más, mint a formaadó kötőszövet, amely rendezi, összeköti és funkcionális egységekre bontja az emberi test valamennyi elemét. A fasciák pontos és célirányos átmozgatásával a kötőszövet visszanyeri rugalmasságát és mozgékonyságát: a test újra egyensúlyba kerülésével a feszültségek megszűnnek, a mozgás újra könnyűvé válik.


Hány kezelésből áll a teljes kezelés?

A kezelés-sorozat 15 egymásra épülő alkalomból áll, amely a test minden területét érinti, és két hetes intervallumokban ajánlott.
Minden egyes kezelés az előző intervenció által elért eredményekre épül.
A kezelések közötti szünetekben fizikumunk alkalmazkodik az új mozgásmintákhoz: a megtapasztalt eredmények ekkor tudatosodnak és válnak sajátunkká.
A hatás már az első alkalom után érezhető, a fájdalmak enyhülhetnek, vagy megszűnhetnek, de a teljes helyreállításhoz, és az eredmény tartóssá válásához gyakran 10 hónapra, vagy akár egy évre is szükség lehet, hiszen a testtartásunkat egész életünkön át alakítottuk olyanná, amilyen.
Egy berögzült, helytelen mintázat helyett az egyensúlyban lévő állapot természetessé válásához, a rekonstrukciós folyamatok feldolgozásához is időre van szükség.
A kezelések közötti szünetekben, egyénre szabottan, és igény szerint, az ízületek funkcióját helyreállító tornával tehető teljessé a vázszerkezet helyreállítása. Az első alkalommal felmérem a páciens állapotát, igényeit, és a kezelések gyakoriságát ez alapján, közösen határozzuk meg.

gerinc


Mennyire tartós a kezelés hatása?

A pozitív változások hatását gyakran egy életen át érezzük, ugyanis a kezelésekkel elérhető a személyre szabott optimális testtartás, amely a mozgásszervek, a belső szervek, és minden más életfunkció alpvető feltétele. A teljes helyreállítás után, csupán évente egy-két szintentartó kezelésre van szükség, életmódtól, és állapottól függően.


Mi történik a kezelés alatt?

A minden esetben kezelés állapotfelméréssel indul. A terapeuta megvizsgálja a páciens testtartását, légzéskapacitását, mozgási szokásait, felméri fizikai állapotát, erőnlétét, életmódját, és mindezek esetleges lelki vonatkozásait, a kezeléssel kapcsolatos igényeit, és az együttműködő készségét.
Egy masszázs-kezelés minden esetben 60 perc, ellazult állapotban, könnyű-kényelmes ruhában történik, és csak a problémás területeken enyhe mértékben lehet fájdalmas, de minden esetben figyelembe veszi a páciens egyéni tűréshatárát. A kezelés során a kötőszövetet kézzel manipuláljuk, feloldva a letapadásokat, megnyújtva a megrövidült izmokat.
A kezelés befejezése után, mély és általános szabadságérzetre, megfelelőbb testtartásra és szabadabb mozdulatokra számíthatunk. A manuális kezelés állapottól és igénytől függően kiegészíthető a személyre szabott ízületi és izomkorrekciós gyakorlatokkal.


A tíz kezelés felépítése:

1-2. kezelés: állapotfelmérés, a csípő és bordák viszonyának helyreállítása,
    a tüdőkapacitás megnövelése, a legfájdalmasabb feszültségek óvatos oldása,
    a test előkészítése a kezeléssorozatra.

3. kezelés: a lábak fasciáinak oldása, a talp és a talaj viszonyának helyreállítása,
    a feszültségmentes járás lehetőségének megteremtése.

4-5. kezelés: a test két oldalának kezelése, a csípő, a derék, és a hát
    súlypontjának kiegyenlítése.

6-7. kezelés: a törzs feszültségeinek feloldása,

8. kezelés: a járásban résztvevő izmok harmonikus mozgásának helyreállítása.

9-10. kezelés: a teljes hát, derék, és csípő átmozgatása, letapadások feloldása.

11-12. kezelés: a vállak, a nyak és az arc kezelése.

13-14-15. kezelés: az utolsó három kezelés az eddigiek ismétlése, különös
    tekintettel a problémás területekre, és az egyéni igényekre, továbbá a test
    reakcióinak felmérése a kezelések hatására.Kezelésekre jelentkezni lehet emailben, vagy telefonon!


Marton Gabriella
Telefon: +36 30 819 9987
email: egeszseges.gerinc2013@gmail.com


Az adószámom: 75-96-5845-1-26