Bowen kezelésről


A Bowen-technika egy dinamikus izom-, és kötőszöveti technika, amely kevés, de jól adagolt fizikális információval, a test veleszületett képességét használja fel az öngyógyításra. A kezelés alatt ingereket gerjesztünk az idegrendszer számára, a kötőszöveteken, és az izmokon keresztül, majd hagyjuk, hogy a test az információt felhasználva, elvégezze a további munkát a saját prioritásai, és képességei szerint. A Bowen-tecnika az egész testet kezeli, mert a finom fogások nemcsak a kötőszöveti feszültségeket közömbösítik, vagy a rossz izomhasználati minták beágyazódását oldják, hanem az autonóm idegrendszeren keresztül minden testi rendszerre kihatással vannak.

Hogyan zajlik a kezelés?

A kliens könnyű ruhában, ellazult állapotban kényelmesen ül, vagy fekszik. A kezelések személyre szabottan 30-45 percig tartanak, az ismétlések száma, vagy, és időtartama is egyénileg változó. Ezt egy precíz, egész testet átfogó, mindenre kiterjedő állapotfelmérés alapján döntjük el. Az egymásra épülő fogások-szekvenciák közé karakteres szünetek vannak beépítve, amelyek megadják a szükséges időt arra, hogy a test a fogadott impulzusokat feldolgozza, és integrálja. Akkor folytatódik a kezelés, amikor a test kész új folyamatok befogadására, így az öngyógyítási folyamatokat a test a saját menetrendje szerint képes elvégezni. A fogások egyik legfontosabb hatása a vegetatív idegrendszer kiegyensúlyozása, amely a legtöbb testi funkciót ellenőrzi. A kezelés közben a vegetatív idegrendszer állapota a túlingerelt szimpatikus dominancia felől a paraszimpatikus működés felé mozdul el. Ez a stressztől való megszabadulásra utal, és ebben az idegrendszeri tartományban, képes a test egyensúlyba hozni az egész rendszert, vagy akár újraindítani már megrekedt gyógyulási folyamatokat is. A fogások fájdalom mentesek, a kezelés rendkívül pihentető, a kliensek tökéletesen ellazulnak, sőt gyakran el is alszanak közben.

Néhány olyan állapot, amely nagyon pozitívan reagál a Bowen technikára

a teljesség igénye nélkül:
-mozgás, és vázizomzattal kapcsolatos problémák, pl: vállmerevség, bokaficam, térd problémák, ízületi, és gerincbántalmak
-veseproblémák, vizelettartási problémák ágybavizelés,
-fejfájás, migrén
-asztma, allergia
-egyensúlyzavarok, fülproblémák
-stressz, feszültség
-gyomor-, emésztés-, epe-, bélpanaszok
-ödémák, keringési zavarok
-túlterhelésből adódó sérülések
-idegrendszeri problémák
-gyulladásos panaszok
-isiász
-nőgyógyászati problémák, hormonális problémák
-nyakmerevség
-sportsérülések
-stroke
-akut- és krónikus fáradtság
-carpel tunnel, tenisz- és golfkönyök
-csecsemő, és gyermekgondozás, mozgásfejlődés zavarai, viselkedészavarok
-eltérő fejlődésmenetű babák, oxigénhiány, koraszülöttség
-idősgondozás
-megelőzés


Kezelésekre jelentkezni lehet emailben, vagy telefonon!


Marton Gabriella
Telefon: +36 30 819 9987
email: egeszseges.gerinc2013@gmail.com